Το Κοινοτικό Συμβούλιο Πάνω Πολεμιδιών, στη προσπάθεια του να μετατρέψει την κοινότητα σε μια πιο ανθρώπινη και όμορφη κοινότητα έχει προγραμματίσει τη δημιουργία διάφορων έργων κοινής ωφελείας. Μερικά από τα έργα αυτά έχουν ήδη τελειώσει και παραδοθεί στους κατοίκους της κοινότητας ενώ άλλα βρίσκονται στο στάδιο της κατασκευής τους ή της μελέτης του.

Κηποθέατρο.
Είναι ένα υπαίθριο αμφιθέατρο, χωρητικότητας 2500 ατόμων. Σε αυτό γίνονται εκδηλώσεις όπως θεατρικές παραστάσεις, πανηγύρια του σχολείου, εκδηλώσεις του σχολείου και του Κοινοτικού Συμβουλίου. Αποκορύφωμα των εκδηλώσεων είναι η Ετήσια Καλλιτεχνική Φιέστα που διοργανώνει η Πολιτιστική Επιτροπή του Κοινοτικού Συμβουλίου. Συγκεντρώνει περίπου 2500 κόσμο και γίνεται περί τα τέλη Αυγούστου αρχές Σεπτεμβρίου κάθε χρόνο.

Αίθουσα Πολιτιστικών Εκδηλώσεων.
Είναι το οίκημα καμάρι όχι μόνο της κοινότητας μας αλλά και της γύρω περιοχής. Γίνονται κάθε είδους πολιτιστικές εκδηλώσεις όπως θεατρικές παραστάσεις, εκδηλώσεις δημόσιων και ιδιωτικών σχολείων κ.α. Είναι κλιματιζόμενη και η χωρητικότητα της είναι 650 θεατές.

Νηπιαγωγείο.
Υπάρχει δημόσιο νηπιαγωγείο όπου φοιτούν παιδιά από τριών χρόνων μέχρι και την προδημοτική.

Κοινοτικά Γήπεδα.
Η προσφορά της κοινότητας μας στον αθλητισμό είναι εξίσου μεγάλη με την προσφορά της στον πολιτισμό. Υπάρχει ένα γήπεδο ποδοσφαίρου με πλαστικό χορτάρι για mini Football. Προγραμματίζεται η δημιουργία δεύτερου γηπέδου mini football, καθώς επίσης και η δημιουργία γηπέδων τένις, καλαθόσφαιρας σε ένα ενιαίο χώρο.

Οίκημα προγραμμάτων Ευημερίας.
Υπάρχει στον δρόμο Λεμεσού – Πλατρών, όπου φοιτούν παιδιά από την ηλικία των δύο χρόνων. Επίσης σε αυτό τον χώρο υπάρχει παιδική λέσχη για παιδιά που σχολνούν από το σχολείο τους και δεν έχουν που να μείνουν μέχρι να σχολάσουν οι γονείς τους. Το απόγευμα προσφέρεται στα παιδιά φαγητό και ψυχαγωγία.

Νέο Νηπιαγωγείο.
Προγραμματίζεται η ανέγερση νέου υπερσύγχρονου τετραθέσιου νηπιαγωγείου όπου θα μεταστεγαστούν τα παιδιά από το υφιστάμενο κτίριο. Οι εργασίες κατασκευής τους αναμένεται να αρχίσουν πολύ σύντομα.

Επίσης μεγάλο οίκημα όπου θα στεγάζονται τα γραφεία του Κοινοτικού Συμβουλίου, κέντρο ημέρας για τους συνταξιούχους και εμπορικό κέντρο αναμένεται να ανεγερθεί φέτος.

Παιδότοπος.
Είναι επέκταση του κηποθέατρου. Έχουμε δημιουργήσει ένα χώρο μαγείας για τους μικρούς μας συγκάτοικους στην κοινότητα ο οποίος βρίσκεται στο στάδιο της ολοκλήρωσης.

Υπάρχει εμπορικό κέντρο στο κέντρο του συνοικισμού όπως επίσης και δημοτικό σχολείου το οποίο είναι περιφερειακό (Πάνω Πολεμίδια, Κορφή, Άλασσα.)

Βιοτεχνική περιοχή.
Υπάρχει βιοτεχνική περιοχή με 22 οικόπεδα. Σε αυτή την περιοχή υπάρχουν βιοτεχνίες όπως επιπλοποιοί, κατασκευές αλουμινίου, ταμπελογράφοι και άλλα συναφή επαγγέλματα. Σύντομα αναμένεται να διαχωριστούν ακόμα 28 οικόπεδα.

Κατασκηνώσεις.
Το κοινοτικό συμβούλιο Πάνω Πολεμιδιών έχει δημιουργήσει δύο κατασκηνωτικούς χώρους. Ο ένας κατασκηνωτικός χώρος βρίσκεται στο χωριό Άρσος της επαρχίας Λεμεσού και ο δεύτερος στο χωριό Άγιος Νικόλαος της επαρχίας Πάφου.
Λειτουργούν εδώ και 6 χρόνια με μεγάλη επιτυχία. Φιλοξενούν κάθε καλοκαίρι 120 μέχρι 140 παιδιά της Δ΄, Ε΄, και ΣΤ΄ τάξης του δημοτικού σχολείου.
Προσφέρουν στα παιδιά την ευκαιρία να γνωρίσουν από κοντά παιδιά της ηλικίας τους και να μάθουν να δημιουργούν μέσα από την ομαδοποίηση, καθώς επίσης να περάσουν λίγες μέρες ξενοιασιάς και διασκέδασης.

 
 
ΚΟΙΝΟΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ ΠΑΝΩ ΠΟΛΕΜΙΔΙΩΝ
Γωνία Γρ. Αυξεντίου &
130ου Δρ. Aρ. 2
4130 Πάνω Πολεμίδια
ΤΗΛ.: 25397451, 25821400
ΦΑΞ: 25714058
EMAIL:pano.polemidia
@cytanet.com.cy